fbpixelnoscript

Direktori obrazovnih ustanova prvi put polagali ispit za sticanje licence

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da je za obrazovne ustanove od izuzetnog značaja da imaju kvalitetne direktore i da očekuje da do drugog polugodišta licencu dobije polovina od 362 uspešna direktora koji su do sada prošli obuku.

„Od direktora škola zavisi mnogo. Ako su to ljudi koji profesionalno rade svoj posao, koji su dobri profesionalci i pedagoški rukovodioci, odlični menadžeri…onda smo na pravom putu. Na ovaj način dugoročno se pravi strategija kvalitetnog rukovođenja ustanovama“, rekao je ministar prosvete novinarima u Beogradu.

Dalje…

Rotari fondacija donirala računare osnovnoj školi „Svetozar Marković“

BEOGRAD, 02. novembra 2018. (MPNTR) – Osnovna škola „Svetozar Marković“ u Beogradu dobila je danas 10 računara koji su donacija Rotari fondacije.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je danas da ovakve donacije znače mnogo, jer je digitalizacija jedan od prioriteta Vlade Srbije i resornog ministarstva.

Dalje…

Kroz iskustva do regionalne saradnje u oblasti obrazovanja

BEOGRAD, 26. oktobra 2018. (MPNTR) – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ocenio je danas da je konferencija „Vizija regionalne saradnje za kvalitetno obrazovanje i obuku“ koja se održava u Beogradu prilika da se udruže napori i da se kroz saradnju, razmenu ideja i iskustava dođe do novih koraka u regionalnoj saradnji u oblasti obrazovanja.

Na konferenciji povodom osnivanja Sekretarijata Inicijative za obrazovnu reformu u jugoistočnoj Evropi – ERI SEE Šarčević je rekao da Srbija radi na razvijanju dobrih odnosa sa neposrednim susedima i zamljama u regionu jugoistočne Evrope, kao i da je aktivan učesnik u regionalnim inicijativama, među kojima je i ERI SEE.

Dalje…

Otvoren Školski dan na Međunarodnom sajmu knjiga.

BEOGRAD, 25. oktobra 2018. (MPNTR) – Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Gabrijela Grujić otvorila je danas Školski dan na Međunarodnom sajmu knjiga.

„Ovde su na delu i obrazovanje i vaspitanje, sjedinjeni kroz najlepši oblik – knjigu“, rekla je Grujić i poručila deci da sa sajma ponesu knjigu koju će zauvek zatvoriti u svom srcu.

Dalje…

Adaptirana sala za fizičko u zrenjaninskoj školi za decu sa smetnjama u razvoju

ZRENJANIN, 5. decembra 2017. (Beta) – Vojvodjanski sekretarijat za sport i omladinu finansirao je sa milion dinara adaptaciju prostora u kom se odvija nastava fizičkog vaspitanja u zrenjaninskoj osnovnoj i srednjoj školi „9. maj“ koju pohadjaju deca sa smetnjama u razvoju. Tim novcem izvršena je zamena dotrajale stolarije, svih prozora, postavljena su nova zaštitna ojačanja na prozorima i radijatorima, obnovljen je parket, okrečeni zidovi i plafon.

Dalje…