fbpixelnoscript

USLOVI KUPOVINE

Uslovi korišćenja Web sajta

Posetom i korišćenjem Web sajta gradskibiro.rs se obavezujete na postupanje koje je regulisano važećim zakonskim propisima. Web sajt gradskibiro.rs poseduje sopstveni sadržaj, kao i sadržaj koji pripada prizvođačima proizvoda, i linkove ka drugim Web sajtovima. Sve sadržaje na Web sajtu gradskibiro.rs koristite na sopstvenu odgovornost. Internet prodavnica gradskibiro.rs ne može da snosi odgovornost ni za kakvu materijalnu ili nematerijalnu štetu nastalu posećivanjem linkova i Web stranica koje se ne nalaze na našem Web sajtu.

Sav sadržaj (tekstovi, fotografije, audio iili video materijal, baze podataka, programerski kod) na web sajtu gradskibiro.rs je u vlasništvu Istočno-Evropska Kompanija - Butasbureau DOO, odnosno eksterni materijali koji su na web stranicu gradskibiro.rs postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela gradskibiro.rs web sajta, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je krivičnom gonjenju.

Zaštita privatnosti korisnika

Online prodavnica Gradskibiro.rs obavezuje se da će čuvati privatnost svih naših kupaca. Web strana Gradskibiro.rs prikuplja samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla u smislu pripreme i otpremanje robe na adresu kupca. Svi zaposleni internet prodavnice Gradskibiro.rs odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Kontakt forma i stranice za naručivanje proizvoda

Ukoliko nam dostavite podatke putem kontakt forme na web sajtu Gradskibiro.rs ili putem stranica za naručivanje proizvoda, možemo čuvati sledeće podatke:

- email,
- ime/prezime i
- telefon

Podaci se čuvaju radi obrade Vaše narudžbine, kao i za potrebe poslovne komunikacije sa Vama.

Cookies

Kolačići, odnosno cookies su male jedinice podataka koje se čuvaju na vašem pretraživaču prilikom posete većini sajtova. Oni mogu biti privremeni (skladište se u browser-u dok ste na našoj stranici) i trajni (skladište se od nekoliko dana do više godina). Web strani Gradskibiro.rs kao i drugim web stranicama služi da bi vas razlikovao od drugih posetilaca, i da bi Vam omogućili unapređeno i brzo korišćenje web sajta.

Komunikacija između Vašeg računara i Web sajta

Elektronska komunikacija između Vašeg računara i Web sajta gradskibiro.rs se obavlja putem enkriptovanog HTTPS protokola sa validnim SSL sertifikatom, što se smatra najaktuelnijom bezbednom tehnologijom. Ta tehnologija onemogućava da se vaša komunikaciju prati ili zloupotrebi.

Bezbednost transakcije prilikom On-line plaćanja

Prilikom kupovine na Web sajtu Gradskibiro.rs, Vaš računar će biti preusmeren na stranicu za procesiranje naplate koja pripada Banca Intesa. Sve podatke o Vašoj kreditnoj/debitnoj kartici unosite isključivo na internet stranici Banca Intesa, i ti podaci nisu dostupni našem sistemu ni u jednom trenutku. Nakon uspešnog plaćanja, stranica za naplatu Banca Intesa će Vas automatski preusmeriti nazad na web sajt Gradskibiro.rs, kao potvrdu da je plaćanje bilo uspešno, i da ste uspešno obavili naručivanje proizvoda.

On-line prodaja proizvoda preko Web sajta gradskibiro.rs

Prodaja robe putem internet sajta gradskibiro.rs se obavlja u okviru registrovane delatnosti - Ostala trgovina na malo u nespecijalizovanim prodavnicama, šifra delatnosti 4719, (rešenje APR-a), ALEKSANDAR PETROV PR, TRGOVINSKA RADNJA SPIRIT BEOGRAD (ZEMUN), MB 61166106

Proizvodi u ponudi imaju jasno istaknut naziv, opis i karakteristike. Za sve proizvode su jasno istaknute cene.

Sve informacije istaknute na Web sajtu gradskibiro.rs su svakom trenutku dostupne i potpune. U slučaju uočenih neispravnosti podataka, gradskibiro.rs će ih što brže ispraviti, i u komunikaciji sa kupcima razjasniti sve nedoumice.

Na stranicama Internet prodavnice gradskibiro.rs za svaki proizvod je navedena prodajna cena sa PDVom. Uz ukupnu cenu narudžbine je navedena i cena isporuke.

Podrška kupcima

Kupci mogu dobiti sve informacije u vezi proizvoda, kao i procesa kupovine putem e-maila office@gradskibiro.rs. Za detaljne kontakt informacije i poslovne podatke Istočno-Evropska Kompanija - Butasbureau DOO kao nosioca platforme ili TR Spirit kao izvršioca usluge, kupci se mogu informisati na stranici Kontakt.

Tačan opis ponuđene robe i usluga

Svi opisi su istaknuti na stranicama proizvoda koji su u ponudi.

Cene proizvoda

Sve cene navedene na sajtu su finalne na dan porudžbine i u njih je uključen PDV. Sve cene su prikazane u dinarima bez troškova dostave. Ukupan iznos narudžbine će biti uvećan za troškove isporuke, po cenovniku kurirske službe. Po zaključenju porudžbine na sajtu, dobićete e-mail potvrdu porudžbine. Ovaj e-mail sadrži vaše podatke, koje ste ostavili prilikom poručivanja.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Način plaćanja

Potrošači koju kupuju proizvode preko internet prodavnice gradskibiro.rs mogu platiti platim karticama preko e-Banking forme na stranici za plaćanje, ili putem opste uplatnice.

Isporuka

Naručeni proizvodi se predaju kurirskoj službi PostExpress tokom narednih 24 sata od trenutka naručivanja, osim nedeljom i ukoliko je poremećeno snabdevanje maloprodaje(pogledati odeljak "Informacije o Isporukama"). Rok isporuke dalje zavisi od kurirske službe, i traje najviše od 3 radna dana, uz izuzetke za mesta u kojima je isporuka usporena.

Ukoliko pošiljka stigne do kupca oštećena, preporuka je da u roku od 24 sata kupac kontaktira kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi se sastavio zapisnik. Prilikom preuzimanja, potrebno je da kupac pregleda paket i da uoči oštećenja. Kupac ima pravo da odbije prijem paketa ako je transportna kutija oštećena u toj meri da je i sadržaj ostećen ili nekompletan. U tom slučaju, kupac treba da obavesti Internet prodavnicu gradskibiro.rs, radi ponovne isporuke.

Ukoliko je naručeni proizvod stigao neoštećen ali neispravan, kupac treba da kontaktira yaposlene preko web stranice gradskibiro.rs, kako bi se kupljen proizvod zamenio.

Cena isporuke zavisi od težine pošiljke, i izražene je na stranicama za naplatu. Detaljan cenovnik se nalazi na stranici "Uslovi kupovine", sa desne strane web strane.

Reklamacije i odustanak od kupovine

Prema Zakonu о zaštiti potrošača („Sl. glasnik RS“, br. 88/2021 – dr. zakon), kupovina preko Internet prodavnice gradskibiro.rs se smatra prodajom na daljinu.

U slučaju prodaje na daljinu, kupac će putem e-maila dobiti predračun za naručene proizvode, praćene informacijama o prodavcu, kao i internet vezu do stranice za podršku kupcima i do informacija o pravima potrošača, kao što su prijava reklamacije ili odustanak od kupovine.

U slučaju kupovine na daljinu prodavac nije dužan da kupcu izda fiskalni račun, a u skladu sa članom 2. stav 1. tačka 1) Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase („Službeni glasnik RS“, br. 61/10, 101/10, 94/11, 83/12, 59/13, 100/14), već potrošač može sva prava ostvariti na osnovu Ugovora o prodaji na daljinu.

Proizvodi koji se prodaju putem web stranice gradskibiro.rs, odnosno internet prodavnice, su praćeni svom zakonski neophodnom dokumentacijom. Ukoliko se pojavi potreba za reklamacijom određenog artikala na kvalitet, TR Spirit kao izvršilac usluge če sve zakonski definisane obaveze za prodavca regulistati na isti način kao da ste robu kupili u fizičkoj prodavnici.

Ukoliko je isporučeni proizvod oštećen, problem je najbolje evidentirati tokom dostave od strane kurira. Preporuka je da kupac proveri paket, odnosno isporučeni proizvod u trenutku isporuke, i odmah prijavi neispravnost. Ukoliko je paket oštećen, kupac može da odbije prijem pošiljke. Ukoliko šteta bude ustanovljena nakon i otvaranja paketa, kupac treba da reklamaciju prijavi preko web strane gradskibiro.rs u roku od 24h. Takođe, kupac treba da u roku od 24 sata prijavi problem kurirskoj službi, radi sačinjavanja zapisnika.

U slučaju reklamacije na ispravnost proizvoda tokom korišćenja, kupac treba da kontaktira gradskibiro.rs, kako bi bilo organizovano vraćanje ili zamena neispravnog proizvoda.

Zakon о zaštiti potrošača kod prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 15 dana od dana kada mu je proizvod predat u državinu, odnosno u državinu lica koga je kupac odredio, a nije prevoznik. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje od kupovine proizvoda. Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu. Izjava o odustanku mora biti svojeručno potpisana.

Kupac ima pravo na odustanak od ugovora kupovine putem Interneta, i na povraćaj sredstava u visini plaćene cene za vraćenu robu u roku od 15 dana na način propisan Zakonom. Pri tome, kupac mora priložiti obrazac o odustnaku.

Ukoliko se roba vraća, neophodno je istu dostaviti u pakovanju koje je vršilac usluge dostavi krajnjem kupcu a narpčito se odnosi na udžbenike i školski pribor.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 15 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti. Troškove povraćaja robe kao i organizaciju transporta iste u slučaju odustanka snosi kupac.

Moguće je vratiti samo proizvode koji su neoštećeni i u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima i pratećom dokumentacijom (garantni list, uputstvo za upotrebu, itd.) ukoliko ista postoji.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom. Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, prodavac može da odbije da vrati novac, a proizvod će biti vraćen kupcu.

U slučaju odustaka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod.

Prodavac je u slučaju zakonitog odustanka od ugovora dužan da kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 15 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak. Prodavac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok kupac ne dostavi dokaz da je poslao robu prodavcu, u zavisnosti od toga šta nastupa prvo.

Pravo na odustanak potrošač ostvaruje popunjavanjem Obrazca za odustanak od ugovora i slanjem popunjenog obrasca prodavcu u roku od 15 dana od dana prijema proizvoda. Popunjeni obrazac kupac može poslati e-mailom. U slučaju odustanka, potrošač snosi samo troškove povraćaja robe.

Reklamacije ili odustanak od kupovine kupci mogu zatražiti popunjavanjem web forme na web strani https://gradskibiro.rs/uslovi-kupovine/ , koja se nalazi sa desne strane web stranice.

Obrazac za odustanak od ugovora o kupovini na daljinu kupci mogu preuzeti ovde.

Član 1.
Ovim pravilnikom se uređuju oblik i sadržina obrasca za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu ili izvan poslovnih prostorija (u daljem tekstu: obrazac za odustanak).

Član 2.
Obrazac za odustanak sadrži:
1) naziv, adresu, broj telefona, broj faksa i elektronsku poštu trgovca;
2) izjavu potrošača kojom na jasan i razumljiv način obaveštava trgovca da odustaje od ugovora;
3) datum zaključenja ugovora;
4) datum prijema robe;
5) razloge za odustanak, uz napomenu da potrošač nije dužan da ih navede;
6) ime, prezime i adresu potrošača;
7) svojeručni potpis potrošača, ukoliko obrazac dostavlja poštom ili faksom;
8) datum popunjavanja obrasca.

Član 3.
Obrazac za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu ili izvan poslovnih prostorija odštampan je uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 4.
Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o obliku i sadržini obrasca za odustanak od ugovora na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija („Službeni glasnik RS”, broj 21/15).

Član 5.
Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije”.

Povraćaj novca

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koje je prethodno platio platnom karticom, trgovac je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko Banke odnosno preko kartičnih asocijacija Visa i MasterCard i to storniranjem/delimičnim storniranjem orginalne transakcije. Banka će na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun kupca.

Povraćaj novca može se vršiti samo punoletnim osobama. Povraćaj se ostvaruje isključivo uz račun koji je priložen uz robu. Povraćaj se realizije nakon prijema i kontrole robe koja je predmet refundacije. Trgovac je u obavezi da obezbedi dokaz o isporučenoj robi i uslugama, kao potvrdu da je ista preuzeta od strane kupca. Trgovac je u obavezi da dokaz čuva minimalno 120 dana od dana isporuke, i u slučaju reklamacije transakcije trgovac je u obavezi da dostavi dokaz banci.

Opšte informacije:

 • Sadržaj (cenovno, ilustrativno, informativno) sajta gradskibiro.rs, ažurira se prema instrukcijama izdavača, dobavljača, uvoznika.
 • Cene udžbenika ne mogu biti drugačije od onih koje je izdavač definisao ugovorom (Cene u svim maloprodajama moraju biti identične kao kod izdavača). Izdavač odredjuje dinamiku snabdevanja maloprodaja naslovima.
 • Odgovornost dostave, dinamike i planiranja isporuke paketa je u nadležnosti kurirske službe.
 • Odgovornost za ispravan unos broja telefona prilikom popunjavanja porudžbenice je isključivo na korisniku. Prilikom neispravno unetog broja telefona porudžbenica ne ulazi u proces obrade i isporuke.

Status "Naručeno na zahtev":

 • Notifikacija u porudžbenici "Naručeno na zahtev" sugerše da se roba isporučuje direktno od dobavljača putem sistema "Drop Shipping"
 • Rok dostave robe sa naznakom "Naručeno na zahtev" je do 7 dana.

Dostava:

 • Dostava paketa vrši se na adresu iz porudžbenice.
 • Rok dostave je danas za sutra do 19 časova.
 • Rok dostave počinje da teče od trenutka kada kurirska služba preuzme paket a ne od dana prijema porudžbenice.
 • Rok dostave krajnjem kupcu je 72 časa za robu na lageru.

Informacije o slanju paketa

 • Kurirska služba (Post Express) vrši dostavu prema internom planu dostave paketa.
 • Kurirska služba (Post Express) u pojedinim mestima ne vrši isporuku svakog radnog dana.
 • Kurirska služba (Post Express) je obavezna da dostavi informaciju o pristiglom paketu ukoliko korisnik nije na adresi.
 • Kurirska služba (Post Express) je u obavezi da pristigli paket čuva pet radnih dana u lokalnoj pošti ukoliko korisnik nije na adresi u trenutku dolaska kurira.
 • Isporuka se vrši prema dospelim porudžbenicama.
 • Pošiljalac nije u obavezi spajanja porudžbenica.
 • Pošiljalac ima diskreciono pravo provere podataka za isporuku.

Instrukcije za popunjavanje porudžbenice

 • Korisnik je u obavezi da prekontroliše upisane podatke.
 • U polju Grad ili mesto upisati precizno mesto za isporuku.
  (Npr. Beograd - Voždovac)
 • U polju Poštanski broj upisati precizno poštanski broj.
  (Npr. 11040)
 • Upisati broj mobilnog telefona.

Informacije u kojim slučajevima se ne vrši slanje/isporuka

 • U slučaju da podaci nisu kompletirani.
 • U slučaju da podaci nisu dobro upisani.
 • U slučaju da su podaci uopšteni.
 • U slučaju da se korisnik ne odaziva na telefonski poziv.
 • U slučaju da je u korisnik prethodnoj kupovini paket vratio, odbio i/ili slično.

Informacije o isporukama

 • Rok za isporuku je 72 časa
 • Rok za isporuku može biti pomeren u zavisnosti od dinamike dopune lagera od stane izdavača.
 • Rok za isporuku može biti pomeren ukoliko uvoznik pomera rok dopune lagera maloprodaji.
 • Rok za isporuku teče od trenutka preuzimanja paketa od strane kurirske službe.

Cenovnik isporuke:

Isporuka danas za sutra do 19 časova

Masa (kg) Iznos
0.0 – 0.5 420 RSD
0.5 – 2.0 504 RSD
2.0 – 5.0 660 RSD
5.0 – 10.0 852 RSD
10.0 – 20.0 1176 RSD