fbpixelnoscript

Zavod za udžbenike spremno dočekuje početak nove školske godine

BEOGRAD, 5. avgusta 2015. (gradskibiro.rs) – Zavod za udžbenike i ove godine će spremno dočekati početak nove školske godine, a cene udžbenika ostaće na prošlogodišnjem nivou, izjavila je danas Jelena Ivanović direktor Sektora za strategiju i razvoj tog Zavoda.

“Štampanje udžbenika je sukcesivni proces koji je počeo još u februaru, a završetak je planiran za kraj avgusta. Kao i uvek spremno dočekujemo početak školske godine i imaćemo sva izdanja u knjižarama”, rekla je Ivanovićeva za Gradskibiro i dodala da su cene udžbenka iste kao prošle godine.

Cene užbenika su iste kao i prethodne godine. Prosečna cena udžbenika u nižim razredima je oko 690  dinara, a u višim oko 720 dinara.  Cene udžbeničkog kompleta za niže razrede je oko 8.650 dinara, a za više oko 13.980 dinara.  Kao i do sada,  đaci će Zavodove udžbenike moći da kupe u svim našim knjižarama”, navela je ona .

Prema njenim rečima, Zavod  kao i ranijih godina spremo dočekuje početak školske godine.

“Pored naših knjižara  Zavod ima široko rasprostranjenu mrežu svojih saradnika (knjižara) na teritoriji Srbije kao i  Republike Srpske i Crne Gore, tako da ne očekujemo velike gužve početkom septembra.  Knjižare zavoda nalaze se u Beogradu – Obilićev venac 5, Kosovska broj 45, Vukasovićeva broj 50, Milorada Jovanovića 11, i naša privremena knjižara u Zemunu ulica Gradski park broj 2- Sportski centar Pinki”, rekla je Ivanovićeva.

Knjižare Zavoda za udžbenike nalaze se i u Novom Sadu i Kosovskoj Mitrovici.

Categories Vesti