fbpixelnoscript

Vučić i Aman o reformi školstva

BEOGRAD, 8. decembra 2016. (Beta) –  Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s predsednikom Švajcarske, Johanom Šnajderom Amanom o saradnji dve zemlje, naročito u oblasti reforme školstva i uvodjenja dualnog sistema obrazovanja.

Tokom jednodnevne posete Švajcarskoj Vučić je s Šnajderom Amanom otvorio simpozijum “World minds”, zajednicu lidera u nauci, umetnosti i ekonomiji, koji su na ovom skupu razmenili ideje i mišljenja u oblasti nauke, tehnologije, društva i kulture, kako bi unapredili svoja znanja i primenili novostečena iskustva, saopštila je Vlada Srbije.

Vučić je obavestio švajcarskog predsednika o ekonomskim reformama i napretku Srbije na svetskoj “Duing biznis” listi, kao i o planovima za uvodjenje sistema dualnog obrazovanja u srpsko školstvo.

Na sastanku kojem je prisustvovala i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, razgovarano je i o ekonomskoj saradnji dve zemlje. Vučić je rekao da su u poslednje dve godine švajcarske investicije skoro udvostručene i da iznose blizu milijardu evra.

“U Srbiji posluje 200 švajcarskih kompanija, koje zapošljavaju 9.000 ljudi, a Srbija čini sve kako bi poboljšala poslovnu klimu i privukla još više stranih investicija”, rekao je Vučić.

Šnajder Aman je istakao značaj sistema dualnog obrazovanja za smanjenje nezaposlenosti, navodi se u saopštenju.

Sledeći sastanak Vučića i Šnajdera Amana dogovoren je za januar 2017, tokom Ekonomskog foruma u Davosu.

Categories Vesti