fbpixelnoscript

Vesić: Osnovna škola Vojvoda Stepa dobiće 13 novih učionica i dve fiskulturne sale

BEOGRAD, 20. jula 2016. (Beta) – Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će Osnovna škola “Vojvoda Stepa” u beogradskom naselju Kumodraž, posle rekonstrukcije dobiti 13 novih učionica i dve fiskulturne sale, a biće uklonjen i azbestni objekat koji se nalazi u školskom dvorištu.

On je tokom obilaska radova u toj školi koji su počeli u oktobru 2015. kazao da će rekonstrukcija biti završena do početka nove školske godine, 1. septembra, kako bi nastava mogla normalno da se održava.

Vesić je naveo i da je novac za izgradnju novih učionica i fiskulturnih sala u toj školi, koja je jedna od najstarijih u Beogradu, ulaže Ministarstvo prosvete u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

On je naglasio da Osnovna škola “Vojvoda Stepa” do sada nije imala odgovarajuće uslove za djake, ali da će posle obnove biti opremljena i elektronskim tablama i kompjuterima kako bi djacima bilo olakšano učenje.

“Ovo je vek obrazovanja i mora se ulagati u uredjenje škola. Ovo je dobar primer šta zajedno mogu da urade grad, opština i Republika kako bi se poboljšali uslovi rada u jednoj školi. Na ovaj način pokazujemo i da su u obrazovanju možda najvažnije reforme”, rekao je Vesić.

Predsednik Opštine Voždovаc Aleksаndаr Sаvić kazao je da se nakon 122 godine prvi put ulaže u izgradnju i renoviranje osnovne škole “Vojvoda Stepa” u Kumodražu, naglasivši da ta opština trenutno renovira još 10 škola.

Osnovna škola “Vojvoda Stepa” osnovana je 1894. godine, počela je da radi 1910. a u Prvom svetskom ratu, 1915. u tom objektu bila je Komanda odbrane Beograda. U 1943. godine to je bolnica, a nakon Drugog svetskog rata zgradi je vraćena njena namena.

Categories Vesti