fbpixelnoscript

Verbić sa predstavnicom OEBS-a o obrazovanju manjina

BEOGRAD, 2. februara 2015. (Beta) – Ministar prosvete Srbije Srdjan Verbić razgovarao je danas sa visokom predstavnicom OEBS-a za nacionalne manjine Astrid Tors, i tom prilikom za sutra najavio njihovu zajedničku posetu Bujanovcu, saopštilo je Ministarstvo.

Na sastanku održanom u Ministarstvu prosvete visoka predstavnica OEBS-a pohvalila je aktivnosti koje Ministarstvo čini na unapređivanju obrazovanja nacionalnih manjina u Srbiji.

Tokom razgovora Verbić je upoznao predstavnike OEBS-a sa budućim koracima u cilju poboljšanja obrazovanja na jezicima manjina, kao i sa planiranim aktivnostima vezanim za izradu posebnog akcionog plana za obrazovanje manjina.

Ministar je istakao važnost obrazovanja na jezicima manjina i najavio posetu Bujanovcu, gde će sutra početi izgradnja zgrade Ekonomskog fakulteta iz Subotice, čime će se obezbediti savremeni uslovi za nastavu na albanskom i srpskom jeziku.

Ministar Verbić i visoka komesarka OEBS-a razgovarali su i o merama koje je Srbija preduzela na unapredjivanju položaja rumunske nacionalne manjine u istočnoj Srbiji.

Oni su izrazili nadu da će Srbija i dalje raditi na unapredjivanju obrazovanja i obezbedjivanju visokog nivoa zaštite prava nacionalnih manjina, dodaje se u saopštenju.

Categories Vesti