fbpixelnoscript

Verbić: Nauka da bude i kreativna i efikasna

VALJEVO, 15. marta 2015. (Beta) – Ministar prosvete i nauke Srdjan Verbić rekao je danas u Istraživačkoj stanici “Petnica”, kod Valjeva, da nauka mora da bude efikasna, ali i kreativna.

“Konferencije poput ove, koje organizuju studenti za studente, su važne jer omogućavaju diskusiju medju mladima bez straha od reakcije autoriteta i mentora. Zbog toga se mnoge nove, dobre i kreativne ideje mogu roditi na takvim mestima”, rekao je Verbić prilikom otvaranja Svetske konferencije mladih ekologa.

Taj skup mladih eksperata u oblasti zaštite životne sredine organizovalo je Svetsko društvo za toksikologiju i hemiju životne sredine i namenjen je studentima na master i doktorskim studijama iz oblasti zaštite životne sredine, a okupio je 110 učesnika iz 26 zemalja sa šest kontineata.

Direktor SETAC Evrope, Bart Bosveld bio je oduševljen Istraživačkom stanicom zbog toga što “na pravi način brine o mladima koji vole nauku, od ranog perioda pa sve do doktorksih studija”.

Ministar Verbić je pozivao goste da kada se vrate u svoje institucije i isprobaju ideje koje su spoznali i opet dodju u Srbiju, gde su uvek dobrodošli.

Srdjan Verbić je zamolio novinare da ne postavljaju dnevnopolitička pitanja, poput štrajka u školama, kako bi na taj način poštovali današnji Dan žalosti u Srbiji čemu je bila prilagodjena i današnja svečanost u Petnici.

Categories Vesti