fbpixelnoscript

USPRS: U Zaječaru sve škole, sem jedne u blokadi

ZAJEČAR, 11. marta 2016. (gradskibiro.rs) – Predstavnik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) iz Zaječara Goran Manojlović izjavio je danas da je od ukupno 17 škola koliko ima u tom gradu u blokadi 16 i da ukupna dugovanja škola u tom gradu iznose 192 miliona dinara.

“Zbog toga što lokalna samouprava ne isplaćuje školama sredstva koja im pripadju iz budžeta, povećale su se i cifre za blokadu. Škole duguju za internet i telefon. Zbog sudskih utuženja može da dodje i do zaplene imovine i dolaska sudskih izvršitelja”, kazao je Manojlović za portal Gradski biro (gradskibiro.rs).

On je naveo i da zaposlenima nisu isplaćeni naknada za prevoz i jubilarne nagrade.

Manojlović je najavio da će u ponedeljak, 14. Marta u 12 sati biti održan protest ispred Gradske uprave u Zaječaru, kao i da će premijeru Srbije Aleksandru Vučiću biti upućeno pismo u kome će ga upoznati sa problemima.

Prehodni protest zaposlenih u zaječarskim školama održan je 24. novembra 2015. godine. Ukupan dug škola tada je bio veći od 100 miliona dinara, a dug na koji su blokirane je bio preko 20 miliona dinara.

Categories Vesti