fbpixelnoscript

USPRS: Prestanak štrajka posle potpisivanja Sporazuma

BEOGRAD, 22. aprila 2015. (Beta) – Glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije doneo je danas Odluku o prestanku štrajka, nakon potpisivanja ponuđenog Sporazuma o mirnom rešavanju spornih pitanja sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

“Zahvaljujemo se kolegama i zaposlenima u više od 500 škola, koji su nas pratili i podržavali, javnosti koja je razumela naše motive i medijima bez kojih ne bismo bili u stanju da predstavimo mnoge probleme školskog sistema”, navedeno je u saopštenju.

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je danas na Glavnom odboru sindikata prosvetnih radnika koji su u štrajku, da je uvođenje platnih razreda neophodno i da je to prioritet u radu Ministarstva, saopštila je Unija.

USPRS u saopštenju navodi i da su takve izjave ministra prve “čvrste garancije o posvećenosti Vlade” štrajkačkim zahtevima, nakon pet meseci od početka štrajka.

“Pratićemo odluke Vlade i biti partneri u donošenju važnog Zakona, koji se tiče platnih grupa i razreda u javnom sektoru i dogovarati iznos nagrada i pomoći zaposlenima u obrazovanju”, navedeno je u saopštenju.

Štrajk prosvetnih radnika skraćenjem časova na 30 minuta počeo je 17. novembra prošle godine. Dva od četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika obustavili su štrajk februaru.

Categories Vesti