fbpixelnoscript

Uručena priznanja za najbolje edukatore u Srbiji

BEOGRAD, 9. marta 2015. (Beta) – Priznanje za najbolje edukatore danas je dobilo 16 učitelja, nastavnika i profesora osnovnih i srednjih škola iz Srbije.

“Ovih 16 najboljih edukatora ima 16 vrednih priča koje treba da budu vidjene, kako bi svi znali koje su to pozitivne priče”, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Srdjan Verbić na svečanosti u hotelu “Cepter” u Beogradu. On je ukazao da bi takve stvari trebalo da imaju i medijsku podršku.

Projekat “Najbolji edukatori Srbije” prošle godine je po prvi put pokrenulo Udruženje za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić”. “Na ovom primeru treba da učimo kako civilno društvo može da svima nama pomogne”, rekao je Verbić.

Predsednik Udruženje za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić” Vladimir Prelovac istakao je da bez kvalitetnih nastavnika, učitelja i profesora nema kvalitetne edukacije. On je rekao da su u Srbiji potrebne škole u kojima se “uči razmisljanje”.

U Komisiji za izbor najboljih edukatora bili su, izmedju ostalih, i direktor Matematičke gimnazije Srdjan Ognjanović, koordinator PISA testiranja Dragica Pavlović-Babić, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Snežana Marković i drugi.

Svi edukatori su nagradjeni i sa po 100.000 dinara, koje u narednih godinu dana mogu iskoristiti za rad sa učenicima, odnosno za finansiranje različitih aktivnosti i projekata kojima unapredjuju znanja i veštine učenika.

Categories Vesti