fbpixelnoscript

Unija sindikata prosvetnih radnika nastavlja štrajk

BEOGRAD, 16. februara 2015. (Beta) – Glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije nije prihvatio ponuđeni Sporazum Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, što znači da se štrajk prosvetnih radnika nastavlja, saopšteno je danas iz tog sindikata.

U saopštenju prosleđenom nakon sednice Glavnog odbora se navodi da Unija prihvata Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u osnovnim, srednjim školama i domovima učenika i da su spremni ga potpišu odmah.

Oni zahtevaju od Vlade Srbije da pruži neophodne garancije, koje bi na odgovarajući način precizirale tačku 2. Sporazuma o rešavanju spornih pitanja.

Odluku o tome da li će prekinuti štrajk ili će potpisati sporazum sa Ministarstvom prosvete danas tokom dana treba da donese i Sindikat radnika u prosveti.

Štrajk prosvetnih radnika počeo je 17. novembra 2014. godine i u školama su održavani skraćeni časovi.

Predstavnici Sindikata obrazovanja Srbije i GSPRS Nezavisnost potpisali su 11. februara Sporazum koji je predložila Vlada Srbije o rešavanju spornih pitanja u cilju unapređenja položaja nastavnika i prekida štrajka, kao i Poseban kolektivni ugovor.

Categories Vesti