fbpixelnoscript

Učimo o reciklaži – novi Eko-paket projekat

BEOGRAD, 15. februar 2017 (gradskibiro.rs) – Tema ovogodišnjeg konkursa Eko paket projekta je “Život u eko-gradu” a rok za prijavu radova učenika je do kraja marta.

Učenici Eko-škola treba da predstave svoje vidjenje održivog eko-grada ili neki segment života u njemu (održive fabrike, vetro parkove, održive stambene zgrade/kuće, solarna polja, zeleni saobraćaj ili neke druge objekte pa čak i nove ideje koje u svoj fokus stavljaju očuvanje životne sredine).

Eko-paket je interaktivni projekat u kome učenici kreiraju umetnička dela od upotrebljene Tetra Pak ambalaže i učestvuju u kreativnom konkursu kako bi osvojili vredne nagrade.

Učenici OŠ “Branko Miljković” iz Niša napravili su poštanske sandučiće koji im i dalje služe za razmenu poruka.

Učenici škole za osnovno i srednje obrazovanje “Vuk Karadžić” iz Sombora pripremili su domine i čunjeve za kuglanje, koje i danas rado koriste za zabavu.

Eko-paket projekat je deo medjunarodnog programa Eko-škole i kreiran je u cilju edukacije potrošača o pravilnim načinima za odlaganje upotrebljene Tetra Pak ambalaže i podizanja svesti o tome koliko je važno imati odgovoran odnos prema prirodi.

Na kraju svake školske godine kompanija Tetra Pak i strukovno udruženje “Ambasadori održivog razvoja i životne sredine” nagradjuju najbolje Eko-škole u Srbiji.

Categories Vesti