fbpixelnoscript

Učenici iz Srbije osvojili četiri medalje na Medjunarodnoj hemijskoj olimpijadi

BEOGRAD, 14. jula 2017. (Beta) –  Učenici iz Srbije osvojili su četiri medalje na Medjunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja je održana na Tajlandu od 6. do 15. jula.

Učenik beogradske Matematičke gimnazije Damjan Čabarković osvojio je srebrnu medalju, dok su bronzane medalje osvojili učenik somborske gimnazije “Veljko Petrović” Andrej Kukuzar, Andrej Kovačević iz Užičke gimnazije i Anamarija Nikoletić iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Kako je saopšteno, oni su sa mentorima iz Srpskog hemijskog društva, profesorom Dušanom Sladićem sa Hemijskog fakulteta u Beogradu i profesorom Nikom Radulovićem sa PMF-a u Nišu, učestvovali na najprestižnijem takmičenju srednjoškolaca iz hemije, zahvaljujući podršci KPMG Beograd, koji je za sve obezbedio avionske karte za takmičenja, kotizacije i prateće troškove.

Pripreme ovih srednjoškolaca za olimpijadu trajale su dve nedelje, a učenici su se sedam dana pripremali na Hemijskom fakultetu u Beogradu kod profesora Sladića, a sedam dana na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, na departmanu za hemiju, kod profesora Radulovića.

Srpski gimnazijalci su i prošle godine na olimpijadi osvojili četiri medalje – jednu srebrnu i tri bronzane.

Categories Vesti