fbpixelnoscript

U Domu omladine počeo Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola

BEOGRAD, 29. marta 2016. (Beta) – U Domu omladine u Beogradu danas je počeo Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola, na kojem je 40 škola predstavilo obrazovne programe.

Sajam će trajati dva dana, održava se pod sloganom “Po svojoj meri školu izaberi”, a cilj je da pomogne osnovcima u izboru srednje škole.

Učenici će moći nastavnicima srednjih škola da postave pitanja i razgovaraju sa njima o načinu upisa i nastavnim predmetima, kao i da vide eksponate tehničkih i gradjevinskih škola i prezentacije poslova.

Psiholog savetnik u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Ivana Božić izjavila je da osnovci pri izboru srednje škole pokušavaju da spoje ono što vole sa zanimanjem sa kojim će lakše naći posao.

Naglasila je da im je pri izboru potrebno više informacija o smeru koji ih zanima, kao i o tome da li su u mogućnosti da upišu željenu školu.

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje osnovcima će biti dostupne aplikacije “Vodič za osnovce” i “Karijerno putovanje”, koje u formi kompjuterske igrice pomažu deci u izboru zanimanja, a psiholozi NSZ će davati stručne savete iz profesionalne orijentacije.

Beogradski Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola organizuju Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, gradska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, Privredna komora Srbije (PKS) i Dom omladine Beograda.

Radno vreme sajma je od 10 do 16 sati.

Categories Vesti