fbpixelnoscript

Tepić: Razvoj školskog sporta prioritet

NOVI SAD, 9. maja 2015. (RTV.rs) – Usvajanje Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini i Akcionog plana za njeno sprovođenje i njihovo primenjivavnje u praksi, otvorilo je novo poglavlje u sprovođenju fizičkog vaspitanja u vojvođanskim osvnovinim školama.

Društvo pedagoga fizičkog vaspitanja Vojvodine, organizovalo je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Savetovanje pod nazivom „Ritmička gimnastika u programu vannastavnih aktivnosti u sistemu školskih sportskih takmičenja“, koji je deo projekta Školski sport plus, a koji je predviđen upravo ovim Akcionim planom.

Savetovanje je svečano otvorila, Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, gospođa Marinika Tepić koja je navela da je pomak u razvoju školskog sporta na teritoriji AP Vojvodine već primetan, ali da je potrebno još mnogo vremena kako bi se ispunili svi ciljevi koji su predviđeni ovom Strategijom.

“Razvoj školskog sporta u Vojvodini i dalje je jedan od prioriteta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu jer zdravlje naših školaraca svima mora da bude na prvom mestu, zašta je bavljenje fizičkim vaspitanjem glavni preduslov. U Strategiji razvoja školskog sporta u AP Vojvodini jedan od osnovnih ciljeva nam povćanje broja sekcija u školama i to ne samo po broju nego i različitoj ponudi kako bi se uključilo što više dece, a koje su, podsetiću vas i obavezan deo obrazovnog sistema i predmeta fizičko vaspitanje. Želja nam je da se uključe deca koja se ne bave sportom u klubovima, već naprotiv ona koji možda sutra nikada neće biti vrhunski sportisti, ali će možda biti sudije, pomoćnici trenera, treneri ili sportski radnici, odnosno ona koja će negovati zdrave stilove života”, rekla je Marinika Tepić.

(vest detaljnije možete pogledati na portalu rtv.rs)

Categories Vesti