fbpixelnoscript

Sredstva za talentovane srednjoškolce

PANČEVO, 23. juna 2015. (RTV.rs) – Pokrajinska sekretarijat za sport i omladinu finansiraće putovanje u Indiju na takmičenje na Naučnoj olimpijadi učenika iz Pančeva Željka Arsića sa oko 500 hiljada dinara, izjavila je pokrajinska sekretarka Marinika Tepić, prilikom posete pančevačkim srednjim školama elektrotehničkoj “Nikola Tesla” i baletskoj “Dimitrije Parlić”.

“Pančevački đaci i njihovi nastavnici, profesori i mentori konstantno nam pokazuju i dokazuju da se trud, rad i upornost uvek na kraju isplate. Kada imate ovako vrednu i talentovanu decu, njima su vrata Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu uvek otvorena i mi se trudimo da im uvek svima pomognemo koliko možemo. Ne ulažemo samo u talentovane đake kroz naš Fond za talente, već brinemo i o njihovoj bezbednosti i zdravlju, pa smo tako prošle godine sa 2.000.000 dinara sanirali ogradu oko sportskog igrališta ove škole, ali i sam teren, kako bi svi đaci koji ga koriste mogli bezbedno da se bave sportom”, kazala je Tepić.

Pokrajinska sekretarka u Baletksoj školi upoznala se sa đacima koji na gotovo svim međunarodnim takmičenjima osvajaju prva mesta.

(vest detaljnije možete pogledati na portalu rtv.rs)

Categories Vesti