fbpixelnoscript

Sokić: Neće biti potpisan Sporazum sa ministarstvom

BEOGRAD, 11. februara 2015. (Beta) – Potpredsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Miodrag Sokić izjavio je danas da neće biti potpisan Sporazum koji je predložila Vlada Srbije o rešavanju spornih pitanja u cilju unapređenja položaja nastavnika i prekida štrajka.

Ministarstvo prosvete pozvalo je ranije sindikate prosvete da danas potpišu Sporazum o rešavanju spornih pitanja u cilju unapredjenja položaja nastavnika i prekida štrajka.

Sokić je agenciji Beta rekao da danas neće biti potpisan sporazum, ali da će biti održane konsultacije predstavnika sindikatima, kao i sastanak predstavnika sindikata i ministarstva prosvete.

Sastanak predstavnika Ministarstva prosvete i predstavnika sindikata zakazan je za danas u 14 časova, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu prosvete.

Forum beogradskih gimnazija pozvao je danas četiri reprezentativna sindikata prosvete da ne pristanu na “sramni” sporazum o prekidu štrajka koji je predložila Vlada Srbije o koji vređa inteligenciju prosvetnih radnika.

“Predlog sporazuma ne sadrži nikakve konkretne brojke i odredbe kojima bi trebalo da budu uredjene obaveze dve pregovaračke strane, a posebno kada je u pitanju materijalni položaj zaposlenih”, navodi se u saopštenju Foruma.

Portparol Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković izjavila je ranije agenciji Beta da Glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika mora da se izjasni o sporazumu i da će sednica tog odbora biti zakazana najverovatnije za 16. ili 17. februar.

Štrajk prosvetnih radnika traje skoro tri meseca a sindikati traže izuzeće od umanjenih zarada, donošenje zakona o platnim razredima i platnim grupama i potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora.

Categories Vesti