fbpixelnoscript

Škola plus izdaje udžbenike sa medjunarodnim sertifikatom

BEOGRAD; 13. januar 2016. (gradskibiro.rs) – Izdavačka kuća Škola plus počeće da izdaje udžbenika za osnovne škole sa medjunarodnim sertifikatom koji potvrdjuje da je korišćeni papir proizveden po najvišim medjunarodnim ekološkim standardima odgovornog upravljanja šumama, odnosno zaštite životne sredine.

Kako je saopštila ta izdavačka kuća reč je o sertifikatu FSC CoC – FSC Lanac odgovornosti (Forest Stewardship Council Chain of Custody) a Škola plus je prva koji ga koristi.

Direktor izdavačke kuće Škola plus Novica Pavličić izrazio je zadovoljstvo što se ta izdavačka kuća na ovaj način priključuje “globalnoj promociji odgovornog ponašanja prema šumama i zaštiti životne sredine”.

“Želeli bismo da naši djaci od najranijeg doba imaju svest o značaju čuvanja prirode i njenih bogatstava. Koristitmo papir koji je nastao obradom drveta koje dolazi iz šuma u kojima se seče onoliko drveća koliko je potrebno da šuma može sama da se prirodnim putem obnovi”, naveo je on.

FSC sertifikat izdaje Medjunarodni Savet za upravljanje šumama osnovan u Torontu (Forest Stewardship Council – FSC), a njime se potvrdjuje da su prirodni resursi za izradu papira dobijeni iz šuma kojima se odgovorno upravlja.

Škola plus je izdavačka kuća osnovana 1996. godine. Izmedju ostalog licencirana je za izdavanje udžbenika i pomoćne školske literature (izdanja iz matematike, fizike, srpskog jezika, informatike…)

Pored izdavačke delatnosti bavi se i obukom  dece o zaštiti životne sredine kroz umetnost i obrazovanje.

Categories Vesti