fbpixelnoscript

Šef Misije MMF u Srbiji sa Šarčevićem: Impresioniran uradjenim u okviru zakonodavne reforme

BEOGRAD, 2. novembra 2017. (Beta) – Šef Misije Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Džejms Ruf rekao je danas u razgovoru sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem da je impresioniran onim što je uradjeno u okviru zakonodavne reforme. Šarčević je predstavnicima Misije MMF predstavio do sada sprovedene reforme u sistemu obrazovanja, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ministar je kazao da su trenutno u skupštinskoj proceduri četiri zakona i da je planirano da do kraja godine budu usvojena još četiri, kako bi time imali potpuno završen zakonodavni okvir.

Govoreći o racionalizaciji u prosveti Šarčević je kazao da se na tome radi u dva pravca. “Prvi je delimično okončan, jer se odnosi na plan upisa u srednje škole i formiranje odeljenja u osnovnim i srednjim školama, ali i na raspodelu tehnoloških viškova i isplatu otpremnina. U tom pogledu ostvarili smo smo očekivane rezultate, a u nastavku sledi stroga kontrola CENUS-a”, rekao je Šarčević.

Naveo je da je drugi pravac racionalizacije sistema trebalo da bude mreža škola.

“Svetska banka radi na platformi”, rekao je ministar i dodao da je plan bio da se platforma završi do kraja avgusta, ali da je novi rok sredina novembra.

Najavio je početak rada na mreži obrazovno vaspitnih ustanova u celoj Srbiji, za šta će i u budžetu Ministarstva za 2018. biti izdvojena odredjena sredstva.

Categories Vesti