fbpixelnoscript

Osnovna škola “Bratstvo” jedna od najsavremenije opremljenih u Srbiji

NOVI PAZAR, 30. januara 2015. (Radio Sto Plus) – Osnovna škola “Bratstvo” u Novom Pazaru dobila je danas i drugi deo donacije u nastavnim sredstvima vredne preko 120.000 evra, čime će biti poboljšan proces izvođenja nasatave, rekao je direktor ove obrazovne ustanove Dejan Kulundžić.

On je za radio Sto plus izjavio da je ova škola postala “jedna od najsavremenije opremljenih u Srbiji”. “Za sve predmete smo dobili kompletnu opremu, kabineti fizike, hemije, biologije imaju najsavremenija nastavna sredstva. U svim učionicama su postavljeni LCD televizori, a svi nastavnici su dobili laptop računare. Od ranije imamo i optički internet”, rekao je Kulundžić.

Dobijena oprema deo je projekta “Razvionica” koji je finansirala Evropska unija, a osim “Bratstva” opremu je dobilo još 39 škola u Srbiji. “Stalno pratimo konkurse i prijavljujemo se kako bismo unapredili nastavu. Dodajmo i da su naši nastavnici i učitelji u okviru projekta ‘Razvionica’ prošli kroz veliki broj seminara i obuka, što je važno koliko i oprema koju smo dobili”, istakao je Kulundžić.

O.Š. “Bratstvo” je i deo UNICEF-ovog programa “Škola bez nasilja” koji se u Srbiji sprovodi od 2006. godine.

Categories Vesti