fbpixelnoscript

Nastavlja se kriza u smederevskoj gimnaziji

SMEDEREVO, 11. marta 2015. (Beta) – Učenici Gimnazije u Smederevu danas po odluci đačkog parlamenta koji podržava protest profesora, nisu došli na nastavu, a imaju i niz primedbi na upravljanje školom.

Profesori su danas na konferenciji rekli da nisu naredili učenicima da ne dođu na nastavu što je potvrdila i predsednica Đačkog parlamenta Nevena Petrović.

“Nisam vođa protesta, već predsedavam đačkom parlamentu. Znam kako Parlament razmišlja i samo prenosim stav Parlamenta. Dogovorili smo se za danas, i dogovaramo se svakodnevno da bismo mogli da planiramo svoje aktivnosti”, rekla je Nevena Petrović agenciji Beta. Dodala je da “u slučaju da se dogodi nešto sto menja situaciju”, Đački parlament mora da bude u toku i da uskladi delovanje.

“Mi smo se dogovorili da danas ne idemo u školu jer se situacija nije promenila, ništa se novo ne dešava u školi. Brine nas što više od 95 odsto profesora i učenika već duže vreme nije zadovoljno prinudnom upravom, a onaj ko treba da brine o nezadovoljstvu u školi, ponaša se kao da ga ništa ne zanima”, rekla je predsedavajuća Đačkog parlamenta.

Na predlog da precizira ko je odgovoran, a ne reaguje, odgovor je bio da “svi znaju ko je odgovoran”.

Bivši direktor Gimnazije Milutin Vučković danas je novinarima rekao da se povlači, pošto je smenjen, ali da želi da ode i vršilac direktora Radmila Trajković “jer nije sposobna da vodi školu”.

Republički prosvetni inspektor imao je niz primedbi na rad direktora i školskog odbora, i školski odbor je na predlog inspektora raspušten, a direktor smenjen. Profesorka Radmila Trajković je sada v.d. direktora.

U saopštenju za koje nije odgovornost preuzeo štrajkački odbor, već su potpisani “zaposleni u Gimnaziji Smederevo” u 19 tačaka piš i da je ona “potpuno neposobna za bavljanje poslova direktora”.

U drugoj tački se navodi da je prekršila Zakon o sprečavanju korupcije jer je kao član školskog odbora glasala “za razrešenje direktora Milutina Vučkovića”, potom preuzela njegovo mesto.

Categories Vesti