fbpixelnoscript

Klet nagrađen za najbolji evropski udžbenik

BEOGRAD, 15. oktobar, BEOGRAD/FRANKFURT (gradskibiro.rs) – Izdavačka kuća Klett iz Beograda dobila je nagradu “Najbolji evropski udžbenik“ (BELMA) na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu za udžbenički komplet likovne kulture “Svet u mojim rukama“ za treći razred osnovne škole, u kategoriji udžbenika za decu do 12 godina starosti.

Za nagradu „Najbolji evropski udžbenik“ mogu konkurisati izdavači udžbenika iz cele Evrope, a nagradu dodeljuje Frankfurtski sajam knjiga, Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija i Evropsko udruženje izdavača udžbenika.

Autor nagrađenog udžbeničkog kompleta “Svet u mojim rukama“ za likovnu kulturu za treći razred osnovne škole je Nevena Hadži Jovančić, profesor Učiteljskog fakulteta u Beogradu.

Komplet se sastoji od udžbenika i materijala za rad “Svaštarko“ (pak-papir, bojeni papir, mape, štampani materijal, podloge za radove, mrežica, kartoni, blokčić). Udžbenik omogućava učenicima eksperimentisanje sa različitim likovnim materijalima i tehnikama i na taj način podstiču se ideje i otvaraju mogućnosti likovnog izražavanja na zadatu temu.

Categories Vesti