fbpixelnoscript

Dugovi lokalne samuprave školama

BEOGRAD, 24. jula 2015. (gradskibiro.rs) – Načelnik Školske uprave u Zaječaru Dragoslav Marić izjavio je danas da su računi svih osnovnih i srednjih škola u Zaječaru bili u blokadi zbog dugova lokalne samouprave i da su zbog toga kasnile plate prosvetnim radnicima u tom gradu.

“Računi svih osnovnih i srednjih škola bili su blokirani. Lokalna samouprava nije prebacila novac na vreme. Prosvetni radnici trebalo je da dobiju platu 21. jula, ali su je dobili juče”, kazao je Marić.

Slična situacija je i u Kragujevcu, gde se očekuje da će računi svih osnovnih i srednjih škola biti deblokirani narednih dana.

Kako prenose lokalni mediji, gradonačelnik tog grada Radomir Nikolić rekao je na sastanaku sa zaposlenima u prosveti da je Gradska uprava o tome donela odluku i da je za tu namenu obezbedila 33 miliona dinara.

“To je prva faza u rešavanju finansijskih problema osnovnih i srednjih škola u gradu. Grad Kragujevac godinama nije izmirivao obaveze prema školama i one sada iznose oko 10 miliona evra što je nemoguće očekivati da se izmiri u kratkom vremenskom periodu”, naveo je Nikolić i dodao da su u blokadi računi u 90 odsto škola od ukupno 32 u gradu.

Nikolić je ocenio da će deblokada računa omogućiti školama da se pripreme za narednu školsku godinu.

Categories Vesti