fbpixelnoscript

Vojvođanska banka poklonila ukupno 60 računara školama širom Srbije

BEOGRAD – 29. februara, 2016. godine – (gradskibiro.rs) – Više od 60 računara dodeljeno je školama za gluvu i nagluvu decu i organizacijama gluvih širom Srbije, u okviru donatorske akcije Vojvođanske banke, koja je trajala pet meseci.

Računari su dodeljeni: školi za oštećene sluhom „Stefan Dečanski“ u Beogradu, školi sa domom za učenike oštećenog sluha Kragujevac, školi sa domom za učenike oštećenog sluha „11.maj“ u Jagodini, specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu, osnovnoj školi za učenike oštećenog sluha „Miodrag Matić“ u Užicu, školskom centru za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica u Subotici.

Osim specijalizovanih školskih ustanova, računare su dobili i Savez gluvih i nagluvih Srbije, kao i organizacije gluvih i nagluvih u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Užicu, Kraljevu, Subotici, Nišu, Paraćinu, Kuršumliji, Leskovcu i Paraćinu.

„Donatorska akcija Vojvođanske banke pokrenuta je krajem septembra prošle godine, povodom Međunarodne nedelje gluvih i veliko mi je zadovoljstvo što smo uspešno realizovali još jednu akciju, kojom smo, nadam se, doprineli unapređenju kvaliteta života zajednice gluvih u Srbiji. Njihove pozitivne reakcije pružaju nam dodatnu motivaciju da i ubuduće nastavimo sa podrškom gluvih i nagluvih u Srbiji, a nadam se da će i druge kompanije slediti naš primer“, izjavila je Zorica Džida, menadžer za društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke.

U Srbiji živi 30.000 gluvih i oko 100.000 nagluvih osoba, koji se svakodnevno susreću sa brojnim poteškoćama, a jedan od glavnih problema im predstavlja svakodnevna komunikacija u okviru različitih institucija.

S tim u vezi, Vojvođanska banka prva je finansijska institucija koja već više od godinu dana sprovodi projekat „Znakovni jezik“, čiji je cilj olakšavanje komunikacije gluvih i nagluvih osoba u filijalama širom Srbije. U saradnji sa Kulturnim centrom Čukarica i preduzećem „Talking Hands“, više od 70 zaposlenih u 17 filiјala Vojvođanske banke u 12 gradova širom Srbije, uspešno je završilo obuku i savladalo srpski znakovni jezik sa fokusom na bankarsku terminologiju.

Dobrovoljna edukacija je započeta u novembru 2014. godine, a do sada su obuke realizovane u filijalama u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Jagodini, Paraćinu, Kragujevcu, Nišu, Kuršumliji, Užicu i Kraljevu.

Cilj Vojvođanske banke je da zaposleni u svim filijalama širom Srbije koriste srpski znakovni  jezik, kako bi pored profesionalne bankarske usluge, prižanjem ove jedinstvene usluge mogli posvetiti podjednaku pažnju svim građanima.

Znakovni jezik

Categories Vesti