fbpixelnoscript

Viša poslovna škola u Novom Sadu uvela novi studijski program

NOVI SAD, 23. juna 2016. (Beta) – Visoka poslovna škola strukovnih studija (VPŠ) u Novom Sadu akreditovala je novi studijski program, Primenjena informatika, u oblasti prirodno-matematičkih nauka, a u novoj školskoj godini upisaće 740 studenata, najavila je danas ta ustanova.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, od 740 studenata, deset će u prvu godinu studija u školskoj 2016/2017. godini biti upisano na teret budžeta, dok je novi studijski program uveden u skladu sa savremenim tendencijama i zahtevima tržišta raada.

Pored novog studijskog smera, studenti mogu da se upišu i na osnovne studije Finansijskog poslovanja i računovodstva, Trgovine i medjunarodnog poslovanja, Preduzetničkog biznisa, kao i Turizma i hotelijerstva.

Svi kandidati polažu prijemni ispit iz dva predmeta po sopstvenom izboru, a na spisku su ekonomija, poslovna ekonomija, matematika, informatika, sociologija, psihologija, geografija, izuzev kandidata koji konkurišu za upis na studijskom programu Primenjena informatika koji imaju obavezu polaganja prijemnog ispita iz matematike i informatike.

Podnošenje prijava na konkurs počelo je 22. juna, a trajaće do 24. juna 2016. godine, dok je prijemni ispit zakazan za 30. jun.

Više informacija o upisu mogu pronaći na zvaničnom sajtu škole www.vps.ns.ac.rs.

Categories Vesti