fbpixelnoscript

Vesić: 8.500 dece u Beogradu čeka mesto u vrtiću

BEOGRAD, 24. februara 2017. (Beta) – Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će racionalizacijom mreže škola, koja će stupiti na snagu 1. septembra, Beograd dobiti skoro 2.000 novih mesta u vrtićima.

“U ovom trenutku oko 8.500 dece čeka mesto u vrtiću, od toga ih je 3.000 u prioritetu. Ovom racionalizacijom rešićemo oko 2.000 mesta”, rekao je Vesić tokom posete OŠ “Djuro Strugar”, najstarije škole u Novom Beogradu.


Kako prenosi gradski servis Beoinfo, Vesić je rekao da je ministar prosvete Mladen Šarčević, uz veliku podršku premijera Aleksandra Vučića, uspeo da obezbedi 50 miliona evra od Svetske banke, koji su namenjeni za predškolske ustanove.

“Nadamo se da ćemo za Beograd uspeti da povučemo oko 15 miliona, čime bismo u narednih nekoliko godina uspeli da stvorimo još nekoliko hiljada novih mesta”, rekao je gradski menadžer nakon proslave Maslenice, ruskog praznika kojim se ispraća zima i dočekuje proleće.

Vesić je podsetio da je škola “Djuro Strugar” prvobitnim planom mreže škola trebalo da bude ukinuta, ali da su se roditelji organizovali i u saradnji sa Gradom Beogradom je nadjeno najbolje rešenje kako bi nastavila rad.

“Tako će se iz ove škole 1. septembra iseliti Politehnička škola, a na njihovo mesto ući će skoro 200 predškolaca, čime će biti zadržana osnovna škola, a i predškolci će početi da se privikavaju na zgradu u kojoj će provesti narednih osam godina školovanja”, rekao je Vesić.

Categories Vesti