fbpixelnoscript

Verbić sutra na zajedničkom sastanku dva sindikata

BEOGRAD, 21. aprila 2015. (Beta) – Zajednička sednica glavnih odbora dva prosvetna sindikata, koji su u višemesečnom štrajku, biće održana sutra, a plenarnom delu prisustvovaće i ministar prosvete Srđan Verbić, koji bi sindikatima trebalo da predstavi konkretna rešenja za popravljanje njihovog materijalnog položaja.

U Ministarstvu prosvete agenciji Beta danas je potvrđeno da će ministar učesvovati na zajedničkom sastanku glavnih odbora USPRS i Sindikata radnika u prosveti Srbije.

Portparolka Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković rekla je danas agenciji Beta da će se ministar obratiti sindikatima na plenarnom delu, a da će se potom sindikati razdvojiti i održati zasebne sednice glavnih odbora.

“Odluka o daljim koracima biće doneta kasno po podne”, rekla je ona i dodala da će zajednička sednica, kao i odvojene sednice biti zatvorene za javnost.

Dogovor o učešću ministra na zajedničkoj sednici glavnih odbora sindikata postignut je u petak, 17. aprila na poslednjem zajedničkom sastanaku predstavnika sindikata i Verbića koji je trajao oko dva i po sata.

Tada nije postignut konkretan dogovor o prekidu štrajka dva reprezentativna sindikata koji traje od 17. novembra.

Štrajk su tada započela sva četiri reprezentativna sindikata, a sada skraćenjem časova na 30 minuta i dalje štrajkuju dva sindikata – USPRS i Sindikat radnika u prosveti Srbije.

Sindikati su stupili u štrajk zbog smanjenja plata za 10 odsto i zbog lošeg stanja u prosveti.

Categories Vesti