fbpixelnoscript

Verbić: Sačekati izvetaje o slučaju Šajkaš

BEOGRAD, 13. februara 2015. (Beta) – Ministar prosvete Srdjan Verbić izjavio je danas u Beogradu da je slučaj škole u Šajkašu opomena da se ne donose prebrzi zaključci bez podataka o tome šta se zaista desilo.

Veći broj učenika Osnovne škole “Isidora Sekulić” iz Šajkaša u utorak, 10. februara, žalilo se na nesvesticu, blago pomućenje vida i tegobe s disanjem, zbog čega su odvedeni lekaru. Dosad urađene toksikološke analize pokazale su negativne rezultate kod većine učenika.

“Svi smo videli da tu postoje kontradiktorne informacije i bilo bi krajnje neodgovorno izvoditi zaključke dok nemamo detaljan izveštaj”, rekao je Verbić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. On je rekao da je zaintresovan da vidi toksikološke izveštaje i da nakon toga treba učini sve da se takve stvari ne dogadjaju.

Portparolka Kliničkog centra Vojvodine Dušana Vučinić izjavila je juče da je jedan deo toksikoloških analiza Instituta za sudsku medicinu gotov i da bi danas trebalo da bude završena celokupna analiza, koja će pokazati uzrok nesvestice dece iz škole u Šajkašu.

Categories Vesti