fbpixelnoscript

Verbić: Ne očekujem prekid štrajka u prosveti preko noći

ČAČAK, 15. januara 2015. (Beta) – Ministar prosvete Srdjan Verbić izjavio je u Čačku da je ministarstvo na čijem je čelu prihvatilo inicijativu sindikata prosvetnih radnika da njihovi predstavnici pregledaju plan budžeta za obrazovanje, dodajući da ne očekuje prekid štrajka preko noći.

“Danas sam u Čačku razgovarao sa predstavnicima sindikata o štrajku i opet ponovio da Vlada ne može da izadje u susret zahtevima prosvetnih radnika koji su vezani za plate, jer novca u budžetu za to nema, a MMF je izričito protiv toga da se bilo čiji materijalni status poboljša tako što će novac biti izdvojen iz budzzeta”, rekao je Verbić i dodao da ne očekuje radikalizaciju štrajka.

On je izrazio uverenje da u sindikatima prosvetnih radnika ministarstvo prosvete ima socijalne partnere sa kojima će raditi na pravljenju mehanizma kako poboljšati materijalni status nastavnika.

Verbić je najavio da će u februaru biti raspisani konkursi za načelnike školskih uprava, kojih u Srbiji ima devetnaest, dodajući da se resorno ministarstvo zalaže da na ta mesta dodju najsposobniji i da se prestane sa političkim postavljenjima rukovodilaca.

Ministar prosvete je u Osnovnoj sskoli “Milica Pavlović” u Čačku održao tribinu sa nastavnicima te škole na temu “Kako do boljeg statusa nastavnika”.

Categories Vesti