fbpixelnoscript

USPRS:U ponedeljak prekid štrajka nastavnika

BEOGRAD, 24. aprila 2015. (Beta) – Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saopštila je danas da će nastava u školama biti normalizovana od ponedeljka, 27. aprila.

USPRS je takvu odluku donela nakon što je sa ministarstvom prosvete potpisala Sporazum o mirnom rešavanju spornih pitanja i Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika.

“Glavni odbor USPRS je na sednici održanoj u sredu, 22. aprila, doneo odluku da štrajk bude prekinut čim budu potpisani Sporazum i Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u školama. S obzirom da je danas potpisan Sporazum i Poseban kolektivni ugovor, odluka o prekidu štrajka se primenjuje od ponedeljka, 27. aprila”, piše u saopštenju koje je potpisao potpredsednik USPRS Milan Jevtić.

Četiri reprezentativna sindikata prosvete počela su 17. novembra štrajk skraćenjem časova na 30 minuta, a u februaru, dva sindikata su potpisala posebni kolektivni ugovor i obustavila štrajk.

Sindikati su zahtevali bolji materijalni pomožaj i uređenje platnih razreda u javnom sektoru kako bi zarade bile usklađene sa stručnom spremom.

Categories Vesti