fbpixelnoscript

USPRS: Sastanak predstavnika sindikata prosvete i premijera u petak

BEOGRAD, 1. marta 2016. (Beta) – Sastanak predstavnika reprezentаtivnih sindikаtа prosvete i premijera Srbije Aleksandra Vučića trebalo bi da bude održan u petak, 4. marta, saopštila je danas Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS).

“Uprkos najavi, juče se nisu sаstаli premijer Srbije, Aleksаndаr Vučić i predsednici reprezentаtivnih sindikаtа prosvete. Tokom večeri, iz kаbinetа ministrа prosvete, stiglа je informаcijа dа je sаstаnаk pomeren zа petаk, 4. mаrt, u 8.00”, navodi se u saopštenju USPRS.

Predstavnici reprezentativnih sindikata prosvete održali su u petak, 26. februara, štrajk upozorenja u 1.500 škola u kojima nije održan prvi čas. Oni su tada najavili da će se u ponedeljak, 29. februara sastati sa premijerom Vučićem od koga “očekuju da čuju koji od njihovih zahteva se može ispuniti”.

Zaposleni u obrazovanju stupili su u štrajk upozorenja jer nisu ispunjene obaveze iz sporazuma koje su predstavnici sindikata potpisali s predstavnicima Vlade Srbije o prekidu štrajka prošle godine.

Sindikati traže povećanje koeficijenata u aprilu i oktobru u iznosu od četiri odsto plata za navedene mesece, kao i isplatu nagrade utvrdjene Sporazumom i Posebnim kolektivnim ugovorom u iznosu od 5.000 dinara.