fbpixelnoscript

Uručeno 169 računara učenicima koji su ostvarili rezultate na takmičenjima

BEOGRAD, 14. jula 2017. (Beta) –  Fondacija “Dragica Nikolić” dodelila je danas u Beogradu 169 laptopova i pohvalnica učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prvo mesto na republičkom takmičenju ili jedno od prva tri mesta na medjunarodnim takmičenjima.

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je izuzetno važno da oni koji su odgovorni naprave ambijent da najbolji učenici ostanu u Srbiji i znanje ostave u svojoj zemlji.

“To je lako reći u ovom trenutku a teško uraditi. Jako je važno da privreda naše zemlje napreduje… da vi ostvarujete jako dobra znanja u svetu…to je jako poželjno za vas a da znanja plasirate ovde”, kazao je on.

Šarčević je dodao da misli da dolazi vreme kada će se praviti sistem.

“Već smo najavili da nas samo kvalitet interesuje, da ćemo probati da ono što vi radite povećamo, da bude još djaka ovde, da takmičenja domaća, medjunarodna i mnoga druga budu odraz vašeg dobrog rada”, kazao je on.

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da ovom dogadjaju prisustvuje i sa “radošću i sa tugom”.

On je rekao da je radostan što postoje dece koju su roditelji dobro vaspitali a učitelji dobro uputili i podstakli na učenje, ali da oseća tugu jer će mnogi od njih otići u inostranstvo.

“Treba da idete tamo gde ima više mogućnosti da se napreduje i školuje, samo vas molim da se vratite zato što ostavljate praznu Srbiju, prazan dom roditeljski. Kad najbolji odlaze onda nešto nije u redu. Kad se najbolji vraćaju, onda je to znak da smo nešto postigli. Želja je svakog, svaki roditelj želi da mu dete napreduje na svaki moguć način i da se jednog dana svrti u porodičnom gnezdu”, kazao je Nikolić.

Predsednica Upravnog odbora Fondacije, Dragica Nikolić čestitala je učenicima na ostvarenim rezultatima.

“Zato je Fondaciji, čiji sam osnivač, čast da vas predstavi Srbiji, da vas istakne, pohvali, nagradi za trud, za vaša odricanja i istrajnost, za nagrade kojima ste proslavili svoju školu, svoje rodno mesto, svoju zemlju. Vi na najlepši način pokazujete kako se voli Srbija i kako se najbolje gradi njena budućnost”, navela je ona.

Categories Vesti