fbpixelnoscript

Upis u predškolske ustanove počinje danas i traje do 19. maja

BEOGRAD, 8. maja 2017. (Beta) – U 17 beogradskih predškolskih ustanova danas počinje predaja zahteva za upis u vrtiće u kojima ima oko 7.000 slobodnih mesta.

Upis će trajati do 19. maja, dok će preliminarne liste upisane dece biti istaknute 12. juna, navedeno je na sajtu Skupštine grada Beograda.

Žalbe roditelja upisna komisija razmatraće do kraja juna, posle čega će biti poznate konačne liste za 5.115 mesta u jaslama, 1.537 mesta u vrtićima i 229 mesta za produženi boravak predškolaca, mimo obavezna četiri sata boravka za sve predškolce.

Vršilac dužnosti sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak istakao je da će se broj slobodnih mesta sigurno povećati, budući da predškolskim ustanovama sekretarijat može odobravati zahteve za dodatnih do 20 odsto više mesta tamo gde je moguće, ali će se nalaziti i drugi načini.

“Razmatramo koje je već postojeće vrtiće moguće proširiti i koje škole prenameniti, ali i gde je moguće graditi nove vrtiće kako bismo omogućili veći broj slobodnih mesta i što manju listu čekanja”, rekao je Gak.

On je poručio roditeljima da se na vreme informišu šta im je potrebno od dokumentacije za upis dece, te da iskoriste mogućnost elektronskog podnošenja zahteva kako bi se izbegle gužve.

Categories Vesti