fbpixelnoscript

Učenici OŠ Stari grad poklonili Opštini Stari grad eko jelkicu

Plastične jelke , ukoliko nisu od biorazgradivog materijala, često nakon dužeg niza godina završavaju na deponijama širom sveta. To nije dobro.

Naime, učenici OŠ Stari grad koji su na inicijativu učenice Tare Stankovic krenuli u akciju spasavanja  jelkica, kao rešenja kojima bi podstakli starije da više razmišljaju  o zaštiti prirodne sredine, napravili su i jelke i novogodišnje ukrase od prirodnih materijala.

Učenici su tokom decembra meseca , samostalno, sa svojim nastavnicima i sa svojim roditeljima, pripremili radove koji  svojom funkionalnošću i lepotom  ostavljaju izuzetan utisak. Eko rešenja koja bi kao predlog trebalo da prihvate svi koji misle o dobrobiti naše planete predstavljena su u holu OŠ Stari grad, a najlepše jelke koje su na originalan i kreativan  način napravljene u odeljenjima i predstavljaju simbolično duh zajedništva u ovoj akciji. Tara je sa svojim drugarima, poklonila predstavnicima raznih organizacija.

Jelku  koju je napravilo odeljenje boravka I i II razreda i koja je veštim dečijim rukama sastavljena od  testenine  obojene ekološkim bojama, Tara je sa učenicima simbolično u 5 do 12 odnela  na poklon predstavnicima  Opštine Stari grad  Beograd.

Tarin projekat – DRVO JE ŽIVOT- u okviru kojeg je sprovedena i ova akcija,  podržalo je više institucija koje se bave zaštitom životne sredine.