fbpixelnoscript

U Vojvodini ubuduće bez nastave subotom

NOVI SAD, 2. juna 2015. (RTV.rs) – Pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš doneo je pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole u AP Vojvodini, za školsku 2015/2016. godinu, po kojima se više subotom neće pohađati nastava.

Kako se navodi u saopštenju sekretarijata, ovo je odlučeno, ne samo zbog negativnih komentara o radnim subotama, nego i zbog tvrdnje da rad subotom nikada nije davao pedagoške efekte.

Školski kalendar u vojvođanskim školama istovetan je s kalendarom koji se primenjuje u svim školama Republike Srbije, kada je reč o početku i završetku školske godine.

Školska godina počinje u utorak, 1. septembra 2015. godine, a prvo polugodište se završava 23. decembra 2015. godine. Zimski raspust će trajati do 14. januara 2016. godine.

Tokom drugog polugodišta, koje je vremenski duže u odnosu na prvo, učenici će imati dva kraća odmora do završetka školske godine.

“Nadamo se da tokom sledeće školske godine neće biti iznenadnih prepreka i teškoća u realizaciji nastavnih planova i programa, te da će prosvetni radnici i učenici biti u mogućnosti da školski kalendar slede bez dodatnih korekcija”, rekao je Mihalja Njilaš.

(vest detaljnije možete pogledati na portalu rtv.rs)

Categories Vesti