fbpixelnoscript

U okviru projekta Tvoj karijerni kutak obuka za mlade

KRUŠEVAC, 30. maja 2017. (Beta) – Kroz 15 radionica koje će biti održane do kraja godine deo učenika završnih razreda kruševačkih srednjih škola će, u okviru projekta “Tvoj karijerni kutak”, proći obuke koje treba da doprinesu da se lakše zaposle.

Prva obuka počinje sutra, pohadja je 20 učenika trećeg razreda kruševačke Gimnazije a, kako je rekao asistent na projektu, Aleksandar Jovanović, reč je o obukama kroz koje će se sa mladima raditi individualno i grupno savetovanje i biti organizovani realni susreti sa poslodavcima.

“Tvoj karijerni kutak” predvidja i pomoć pri sastavljanju radne biografije, motivacionog pisma i prijave za posao, pomoć u aktivnom traženju posla i priliku za sticanje radnog iskustva, informisanje o mogućnostima nastavka školovanja.

Predvidjeno je da bude napravljen i online sistem informacija koji će omogućiti da mladi dobiju informacije neophodne za razvoj karijere.

Projekat “Tvoj karijerni kutak” sprovodi Konzorcijum “Znanjem do posla Kruševac”, u kome su Gradska uprava, odnosno Kancelarija za mlade i Omladinski savet Kruševac.

Oni su lokalni partneri u okviru projekta “Znanjem do posla”, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, a koji se sprovodi u pet gradova Srbije.

“Cilj projekta je povećanje zapošljivosti mladih. U u skladu sa tim pravimo različite programe kojima možemo doprineti da mladi što bolje i lakše udju na tražište rada”, objasnio je Jovanović i podsetio da je ranije raspisan javni poziv za program obuka na radnom mestu, namenjen poslodavcima, trening provajderima i udruženjima koja se bave osetljivim grupama.

Dodao je da praksa pokazuje da mladi često nakon završenog školovanja nemaju dovoljno iskustva, znanja i veština, te da će to moći da dobiju kroz pomenuti program.

“Poslodavci imaju problem da nadju odgovarajuću radnu snagu i često im veliki trošak predstavlja obučavanje novih radnika. Ovim programom će zainteresovane firme dobiti finansijsku i stručnu pomoć kako bi prevazišle taj problem i kako bi na ovaj način povezivanje mladih i poslovnog sveta zaživeo”, kazao je on.

Categories Vesti