fbpixelnoscript

U Čačku obustava nastave i u naredna dva dana

ČAČAK, 23. marta 2015. (Beta) – Predsednik Sindikata obrazovanja Čačak (SOČ) Radovan Kuvekalović izjavio je danas da je taj sindikat odlučio da u čačanskim školama nastava obustavi i u naredna dva dana.

“Obustava rada je oblik građanske neposlušnosti. Prosvetni radnici Čačka će sutra u 12 časova održati protest ispred zgrade Školske uprave, a u sredu, 25. marta, u terminu koji će biti naknadno saopšten, održaće javni čas na koji su dobrodošli učenici i njihovi roditelji”, kazao je Kuvekalović agenciji Beta.

Po njegovim rečima, članice Unije sindikata prosvetnih radnika jutros su započele jednodnevnu obustavu rada zbog smanjenja plata štrajkačima.

Kuvekalović je dodao da prosvetni radnici u Čačku u petak uopšte nisu dobili platu, pošto direktori čačanskih škola nisu hteli da potpišu smanjenje plata.

“Prosvetni radnici Čačka protive se umanjenju plata onima koji su u zakonskom štrajku, jer je to protivzakonito. Zakonom nije predviđena nikakva kolektivna kazna, a, pored toga, zaobiđena je procedura koja predviđa najpre pokretanje disciplinskog postupka, a potom i mogucnost žalbe Školskom odboru”, kazao je Kuvekalović.

Nastava je danas obustavljena u 19 od 25 škola u Čacku.

Normalno rade dve gradske škole – Srednja medicinska i Osnovna škola “Ratko Mitrović”, kao i četiri seoske osnovne škole.

SOČ je većinski sindikat prosvetnih radnika u Čačku i član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Categories Vesti