fbpixelnoscript

Takmičenje za mlade fizičare na PMF-u

NOVI SAD, 15. marta 2015. (RTV.rs) – Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu održano je okružno takmičenje iz fizike. Stotinak talentovanih srednjoškolaca iz Novog Sada, Bačke Palanke, Vrbasa i Sremske Mitrovice učestvovalo je na ovom takmičenju.

Dok je za mnoge fizika bauk i već od same pomisli na ovu nauku zaboli ih glava, ovi srednjoškolci, kako se to popularno kaže, drže fiziku u malom prstu i raduju se svakom novom takmičenju i prilici da još jednom pokažu svoje znanje.

 Na takmičenju se prijavilo 92 učenika, a najvažnije je da se taj broj u odnosu na prethodne godine ne smanjuje, već da entuzijazam i đaka i njihovih profesora za ovaj vid usavršavanja i dalje postoji i raste. Iz školske uprave Novi Sad kažu da rezultat takmičenja nije toliko bitan koliko želja ovih mladih ljudi da pokažu svoje znanje i da nastave dalje usavršavanje.

 “Mislim da je baš zbog toga jako bitno kada govorim o saradnji srednjih škola i univerziteta da se bar neko takmičenje, ovog puta govorim o takmičenju iz fizike, organizuje u okviru fakulteta gde će oni biti upoznati ne samo sa zgradom nego i sa profesorima, sa načinom rada, izgledom laboratorija, amfiteatara, pa će sigurno biti zaintrigirani i ja se iskreno nadam da će jedan deo njih nastaviti da studira fiziku”, rekao je Petar Viđikant, načelnik školske uprave Novi Sad.

(vest detaljnije možete pogledati na portalu rtv.rs)

Categories Vesti