fbpixelnoscript

Studentska letnja praksa za programere i veb dizajnere

BEOGRAD, 7. jula 2015. (RTV.rs) – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije otvorilo je poziv za studentsku praksu za pet praktikanata u grupi za razvoj informacionog sistema. Poziv je otvoren do 10. jula, a praksa u trajanju od dve meseca odvijala bi se u periodu od 15. jula do 15. septembra.

Poziv je otvoren za mlade koji imaju status studenta na osnovnim ili master studijama (potvrdu obrazovne institucije obezbeđuju samo za studenti koji su izabrani za praksu, tj. nije je potrebno priložiti uz prijave). Na konkurs imaju pravo da se prijave studenti akreditovanih akademiskih i strukovnih studijskih programa svih nivoa.

Potrebno je da kandidati i kandidatkinje poseduju odlično znanje i iskustvo u programiranju veb aplikacija i poznavanje PHP-a i MySQL-a i poznavanje bar jednog objektno orijentisanog ili funkcionalnog programskog jezika ili odlično znanje i iskustvo u oblasti veb dizajna: HTML, CSS, JavaScript.

Program studentske prakse obavljaće se kroz rad uz učenje o poslovima izrade veb aplikacija za potrebe skupljanja i prikazivanja podataka o obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji, zatim korisničkoj podršci u procesu skupljanja podataka od obrazovnih i naučnih institicija i obradi podataka iz različitih izvora za potrebe Ministarstva.

(vest detaljnije možete pogledati na portalu rtv.rs)