fbpixelnoscript

Stručna praksa za 412 studenata u javnim preduzećima

BEOGRAD, 12. oktobra 2016. (Beta) – Protokolom o saradnji Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Univerziteta u Beogradu koji je danas potpisan u Vladi Srbije biće omogućena stručna praksa za 412 studenata sa 10 fakulteta tog univerziteta.

Zainteresovani studenti mogu da se prijave preko portala studentskapraksa.com, a prvi konkurs će biti objavljen danas oko 12 časova.

To je konkurs za stručnu praksu u javnim preduzećima i agencijama iz resora Ministarstva gradjevinarstva koja će se realizovati u tri ciklusa u narednih godinu dana. U prvom ciklusu, od novembra do februara 2017. godine, biće 114 mesta.

Sporazum su potpisali ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević.

Ministarka Mihajlović rekla je danas novinarima da je pored fakulteta, koji je vrlo važan, važno da studenti dobiju i praksu.

Ona je rekla da postoji nada da će ih ta preduzeća kao stručne ljude i zadržati i dodala da će veliki broj studenata biti na praksi u Železnicama Srbije.

Rektor Bambuširević rekao da je 2006. godine na Univerzitetu osnovan Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, čiji je cilj da omogući studentima da steknu odredjene veštine i znanja značajna za budući rad i zapošljavanje, kao i radno iskustvo.

On je rekao da će ovom ciklusu studenata pre svega tehničkih fakulteta moći da obave praksu koja će trajati godinu dana.

“Tu praksu će studenti u okviru tri ciklusa moći da obave u institucijama iz resora Ministarstva”, naveo je Bumbaširević.

Studenti će moći da konkurišu za praksu u javnim preduzećima “Železnice Srbije”, “Putevi Srbije”, Aerodrom “Nikola Tesla, “Air Srbija”, “Kontrola letenja Srbije i Crne Gore”, “Jat tehnika”, “Institut za puteve”, Saobraćajni institut CIP, agencije i sektori u okviru Ministarstva gradjevinarstva.

Fakulteti koji učestvuju u programu su: Gradjevinski fakultet, Saobraćajni, Mašinski, ETF, Tehnološko metalurški, Rudarsko geološki, Fizički, Pravni, Ekonomski, Filološki, Arhitektonski, FON.

Današnji protokol je potpisan na inicijativu Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu.

Categories Vesti