fbpixelnoscript

SRPS: Verbić ponovio da nema para u budžetu

BEOGRAD, 22. aprila 2015. (Beta) – Sindikat radnika u prosveti Srbije (SRPS) saopštio je da je ministar prosvete Srđan Verbić danas, obraćajući se na zajedničkoj sednici Glavnih odbora dva sindikata u štrajku, ponudio manje od onoga što je ponudio u petak, 17. aprila.

Kako je saopšteno, Verbić je ponovio da za zahteve prosvetara nema novca u budžetu. “Ono što je indikativno je da je to obrazložio i time da ako se nama izađe u susret, da će onda i drugi da tražiti isto”, rekao je potpredsednika SRPS Miodrag Sokić.

Kako je naveo, Verbić nije odgovorio na pitanje predstavnika sindikata zašto je prekršeno obećanje dato prošle sedmice da neće biti obustave zarade za prosvetare koji štrajkuju. Dodaje se da se sindikati i “dalje uslovljavaju da će moći da potpišu PKU kada potpišu Sporazum o prekidu štrajka”.

Sokić je agenciji Beta rekao da će taj Sindikat sutra u 11 sati održati sednicu predsedništva na kojoj će biti doneta odluka o
daljim koracima.

“SRPS će na sutrašnjoj sednici Predsedništva analizirati situaciju i odluku Unije kakva god ona bila”, rekao je on. Trenutno je u toku sednica Glavnog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika, koji je takođe u štrajku. Štrajk dva sindikata održavanjem skraćenih časova traje od 17. novembra prošle godine.

Categories Vesti