fbpixelnoscript

Sportska gimnazija mora da se iseli iz zgrade Vojne gimnazije

BEOGRAD, 8. avgust 2016. (gradskibiro.rs) – Sportska gimnazija mora da se iseli iz zgrade Vojne gimnazije a Senjaku do 15. avgusta.

To se navodi na sajtu Sportske gimnazije, a direktor škole Radosav Nikolić zakazao je sastanak zaposlenih za 10. avgust u 18 časova, “radi dogovora, organizovanja i priprema za selidbu” kada budu dobijene instrukcije nadležnih.

Nadležni još nisu obelodanili rezultate Studije mreže predškolskih ustanova i osnovnih škola, koja je završena, a koja je izmedju ostalog, trebalo da utvrdi koje obrazovne ustanove ne ispunjavaju zakonski osnov da imaju 400 učenika.

Mediji se su pisali da će neke obrazovne ustanove biti ugašene ili spojene sa drugima, a, izmedju ostalog, postavljalo se pitanje šta će biti sa beogradskim osnovnim školama „Stari Grad“, „Djuro Strugar“, „Isidora Sekulić“ i specijalnom školom u Zemunu.

Jedina specijalizovana škola za učenike sportiste do septembra mora da se iseli iz Vojne gimnazije, zbog proširenja kapaciteta te škole. Nije poznato koja će biti nova adresa Sportske gimnazije koja ima oko 900 učenika.

U javnosti se kao rešenje poslednjih meseci pominje OŠ “Stari grad” na Dorćolu, koja, kako navode nadležni ima manje od 400 učenika.

Nadležni su prošle godine zatražili izradu Studije mreže predškolskih ustanova i osnovnih škola koja je, izmedju ostalog, trebalo da utvrdi koje obrazovne ustanove imaju manje od 400 učenika.

Prema propisima, postojanje tih škola bi bilo opravdano samo ako u krugu od dva kilometra nema druge škole.

Sportska gimnazija nalazi se do sada na adresi u ulici Petra Čajkovskog na Senjaku. Od 2009. godine Sportska gimnazija je smeštena u zgradi Vojne gimanzije na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji koji nije obavezujući.

Categories Vesti