fbpixelnoscript

Sokić: Nastavljamo štrajk, prvo potpisivanje ugovora

BEOGRAD, 26. januara 2015. (Beta) – Potpredsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Miodrag Sokić izjavio je danas da prosvetari nastavljaju protest, jer Ministarstvo prosvete insistira da se pre posebnog kolektivnog ugovora potpiše sporazum o prekidu štrajka.

Kako je Sokić naveo za agenciju Beta, na sastanku sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održanom danas u Beogradu, predstavnici sindikata insistirali su da se potpiše poseban kolektivni ugovor koji je usaglašen.

“Mi smo insistirali da se potpiše poseban kolektivni ugovor koji opet mora da ide u Vladu Srbije, a Ministarstvo insistira da kolektivni ugovor bude potpisan nakon potpisivanja sporazuma o prekidu štrajka, što mi nismo prihvatili”, rekao je Sokić.

On je dodao da su prosvetari i predložili formiranje radne grupe “koja će raditi na iznalaženju načina da se finansijski pomognu radnici”, sa čime je Ministarstvo saglasno, ali da nije odredjen nikakav rok u kome bi grupa bila formirana.

Prema njegovim rečima, prosvetni radnici u Srbiji nastaviće sa štrajkom, a za sutra, 27. januar na dan školske slave najavljen je “Veliki svetosavski pohod prosvetara” kroz Beograd.

Categories Vesti