fbpixelnoscript

Skraćeni časovi u 37 škola u Rasinskom okrugu

KRUŠEVAC, 18. februara 2015. (Beta) – Skraćene časove u Rasinskom okrugu drže nastavnici 37 osnovnih i srednjih škola, članica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, rečeno je danas agenciji Beta u kruševačkoj Uniji.

“Do sada su časovi bili skracehni u 38 škola u Rasinskom okrugu, odustala je samo osnovna sskola u Dvoranu jer tamo nije svo članstvo naše”, kazao je Beti predsednik kruševačke Unije Dobrivoje Marjanović. On je dodao da se u četiri škole “zvoni na 45 minuta”, ali da se časovi održavaju po 30 minuta.

Marjanović, koji je i potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, podsetio je da Unija nije prihvatila sporazum koji su sa Ministarstvom potpisala dva reprezentativna sindikata jer nije naveden rok za isplatu pomoći i nije preciziran njen iznos.

“Sporno nam je to što nema rokova za isplatu pomoći i nije precizirano kolika će biti ta pomoć, odnosno navedeno je da će biti do iznosa zarade. Takodje, nude nam novogodišnju nagradu, a istovremeno je budzetom isplata svih novogodišnjih nagrada suspendovana”, precizirao je on. Naveo je da Unija traži da Ministarstvo ponudi jasne rokove o kojima će Unija potom odlučivati.

U Uniji je, podsetio je, 628 od 1.824 škole u Srbiji. U petak je skraćene časove držalo 511 njenih članica, što je polovina svih škola koje drže skraćene časove.

U Kruševcu samo jedna škola nije članica Unije, a danas skraćene časove nisu držale dve škole u tom gradu. Od ukupno 52 škole u Rasinskom okrugu skraćene časove imalo je njih 37, odnosno skoro sve članice Unije na tom području.

Categories Vesti