fbpixelnoscript

Škola sa liftom za osobe sa invaliditetom

NOVI SAD, 18. marta 2015. (RTV.rs) – Osnovna škola “Prva vojvođanska brigada” je prva novosadska škola koja će naredne godine dobiti lift za osobe sa invaliditetom.

Od ukupno 1.500 đaka koji pohađaju novosadsku Osnovnu školu “Prva vojvođanska brigada”, dvadesetoro dece živi sa nekom vrstom telesnog invaliditeta.

Pojedinima je otežano kretanje po školi, pa je ta ustanova učestvovala u projektu Republike Češke koja će im donirati 10.000 evra, a novac će biti iskorišćen za ugradnju lifta.

“To je važno i za jedne i za druge, kako za decu kojima to olakšava kretanje i život, tako i za ostalu decu koja od samog početka shvataju da žive sa decom sa posebnim potrebama i da to doživljavaju kao normalnu stvar”, rekla je ambasadorka Češke u Srbiji Ivana Hlavsova.

Lift će biti u funkciji najkasnije do sledeće godine.

“Verovatno će deca iz drugih delova grada dolaziti. Želim da ih bude što manje, ali verovatno će kod nas dolaziti da se upišu pošto ćemo imati uslove da možemo decu od prvog do osmog razreda da ispratimo u pohađanju nastave”, rekao je direktor škole Dušan Kosanović.

(vest detaljnije možete pogledati na portalu rtv.rs)

Categories Vesti