fbpixelnoscript

Sindikati na protestu tražili povlačenje nacrta zakona o zaposlenima u javnim službama

BEOGRAD, 28. septembra 2017. (Beta) – Članovi nekoliko sindikata obrazovanja i zdravstva zatražili su danas na protestu ispred Vlade Srbije, da Nacrt zakona o zaposlenima u javnim službama bude povučen jer smatraju da je diskriminatoran po sve zaposlene u tim delatnostima.

Protest je trajao oko sat vremena, a okupljeni su nosili transparente “solidarnost je naša snaga”, “ne sme da prodje”, “doveli ste nas na dno”, “protiv terora vlasti”, “ne menjajte loš zakon još gorim” i druge.

Ispred ulaza u zgradu Vlade bio je postavljen veliki transparent s natpisom “javna služba – javno dobro, odbranimo javno dobro”, što je bio i moto današnjeg protesta.

Više govornika je ocenilo da je predloženi nacrt zakona u svakom pogledu diskriminatoran za zaposlene u obrazovanju, nauci, kulturi i socijalnoj zaštiti i najavilo da neće odustati od protesta dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Skup je protekao bez incidenata, a tokom trajanja protesta bio je delimično obustavljen saobraćaj na uglu Kneza Miloša i Nemanjine ulice.

Protest su organizovali Sindikat prosvetnih radnika Srbije, Sindikat radnika u prosveti Srbije, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Novi sindikat zdravstva i Sindikat prosvetnih radnika Nezavisnost.