fbpixelnoscript

Sindikat prosvete: Ne vidimo svrhu sastanka sa ministarstvom

BEOGRAD, 23. januara 2015. (Beta) – Potpredsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Miodrag Sokić izjavio je večeras da je Ministarstvo prosvete pozvalo predstavnike sindikata da u ponedeljak dodju na razgovore o posebnom kolektivnom ugovoru, iako je ta priča za članove sindikata završena.

“Pozvani smo u Ministarstvo prosvete, u ponedeljak, da nastavimo priču o posebnom kolektivnom ugovoru. Ne znamo zašto bi ponovo pričali o tome kada smo već dva puta usaglasili stavove”, rekao je Sokić za agenciju Beta i dodao da će štrajkačkom odboru predložiti da se na sastanak u Ministarstvo ne ide.

Sokić je izrazio žaljenje što sindikati nemaju informaciju o tome šta je vlada uradila sa predlogom kolketivnog ugovora. “Vlada je imala na stolu predlog kolektivog ugovora, ali mi nije jasno da li je odbila taj predlog ili nije stigla da ga razmatra. Nismo saznali šta je bilo na vladi, odatle nas čudi što nas ponovo zovu. Nejasno je i da li je to kupovina vremena do Svetog Save”, kazao je on.

Sokić je demantovao sve “najave i očekivanja Ministarstva prosvete o prekidu štrajka” i dodao da su one neosnovane. “Naprotiv sve više škola ulazi u štrajk pogotovo posle montirane vesti da smo zadovoljni sa 15.000 dinara”, rekao je on i dodao da je ministar prosvete Srdjan Verbić tu izmišljenu vest iskoristio da u sredu prekine razgovore sa sindikatima.

Categories Vesti