fbpixelnoscript

Sekretarijat za obrazovanje: Obezbedjena sredstva za obnovu škole u Begaljici, radovi bi mogli da počnu tokom leta

BEOGRAD, 8. jun 2017 (gradskibiro.rs) – Novac za sanaciju OŠ “Ivo Lola Ribar“ u Begaljici koja je izgorela prošle godine u požaru je obezbedjen i očekujemo da radovi počnu tokom leta, odmah po izboru izvodjača, rečeno je u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu.

“Nakon zahteva Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije obezbedila je oko 61 miliona dinara i odmah se započelo sa procesom javne nabavke za izvođenje radova”, rekli su u tom Sekretarijatu za portal Gradski biro (gradskibiro.rs).

Kako su naveli, “sekretar Slavko Gak je ubrzao sve procedure kako bi škola spremno dočekala djake u septembru”.

“Problema je bilo puno, počevši od činjenice da škola nije bila legalizovana pa je administrativna procedura potrajala ali smo konačno ovaj projekat ubrzali kako deca više ne bi ispaštala.Njihova bezbednost je na prvom mestu i to je osnovni kriterijum kojim se vodimo jer je nedopustivo da škole nemaju adekvatnu protivpožarnu zaštitu što je ovde bio slučaj”, kazali su nadležni u sekretarijatu.

U Sekretarijatu za obrazovanje navode da će nastaviti da pokušavaju da obezbede novac za rekonstrukciju što je moguće više škola koje su prioritetne kako bi se sa decom u Beogradu radilo u što boljim uslovima.

Categories Vesti