fbpixelnoscript

Šarčević posetio Irig i Srednju stručnu školu Borislav Mihajlović Mihiz

BEOGRAD, 22. marta 2017. (Beta) – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Irig i sa predstavnicima opštinskih vlasti razgovarao o mogućnostima ulaganja u Srednju stručnu školu “Borislav Mihajlović Mihiz”.Kako se navodi u saopštenju, lokalna samouprava je pre sedam godina osnovala Srednju stručnu školu “Borislav Mihajlović Mihiz” i to je jedina škola na teritoriji Vojvodine i jedna od tri u celoj Srbiji koja ima obrazovni profil vinogradar-vinar.

Navodi se i da škola nema svoj prostor, već se nastava odvija u zgradi Osnovne škole “Dositej Obradović”, pa je ideja lokalnih vlasti i školskog rukovodstva da škola dobije svoju zgradu.

Šarčević je pohvalio napore rukovodstva škole da planom upisa prate privrednu aktivnost i to što su obrazovni profili u skladu sa Strategijom razvoja opštine.

Kada je reč o izgradnji učeničkog doma, Šarčević je ukazao važnost planskog rada.

“Sve što menjamo i radimo moramo činiti planski, strateški. Potrebno je sagledati potencijale celog Srema i u saradnji sa ostalim školama i privrednicima naći najbolja rešenja. Nije rešenje, niti ima razloga, da u svakom gradu ; i opštini graditi učenički dom. Rešenje može biti kroz prizmu regiona, i možda kroz saradnju sa školama iz Rume”, zaključio je ministar.

Nakon sastanka ministar je obišao Restoran za praktičnu nastavu koji je sagrađen prošle godine, kao i lokacije na kojima je planirana izgradnja nove školske zgrade i učeničkog doma.

Categories Vesti