fbpixelnoscript

Šarčević i Mali otvorili rekonstruisanu školu u Begaljici

BEOGRAD, 9. oktobra 2017. (Beta) – Rekonstruisanu Osnovu školu “Ivo Lola Ribar” u Begaljici, koja je prošle godine uništena u požaru, otvorili su danas ministar nauke, prosvete i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Kako je saopštio Beoinfo, sanacija Osnovne škole “u Begaljici započeta je početkom jula i vrednost ugovorenih radova bila je 57,3 miliona dinara.Osnovna škola u Begaljici izgorela je u požaru koji je izbio 23. aprila prošle godine, a novac za njenu rekonstrukciju obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

Opština Grocka finansirala je sredjivanje dvorišta škole, a Grad Beograd izdvojio je šest miliona dinara za nameštaj i opremanje škole.

Otvarajući školu, Mali je kazao da je impresioniran školom za koju je naveo da je najlepših u Beogradu. “Nov objekat i nova oprema, a ista lica djaka, ali sa novim osmehom. To je slika lepšeg i boljeg Beograda koji gradimo”, kazao je Mali.

Dodao je da se završava i projekat za novu školu u Leštanima, a narednih meseci trebalo bi da počne rušenje stare i izgradnja nove.Ministar Šarčević je rekao da je tokom ove godine 396 škola bilo obuhvaćeno raznim vidovima obnove i da sve izgledaju kao da su potpuno nove, a ne rekonstruisane.

“Oko četiri milijarde dinara uloženo je u školske objekte u toku ove godine i to iz raznih izvora, pomoći grada, opštine, ministarstva. To je samo obaveza da dogodine bude i više. Na taj način stvaramo uslove da deca u Begaljici i drugim mestima uče i školuju se u istim objektima kao i ona na Vračaru i u Starom gradu”, rekao je Šarčević.

Categories Vesti